SMART CITIES

  • null
    De missie van Clear Channel is om steden te verbinden met hun burgers, merken met hun consumenten en transporteurs met hun pendelaars.

Smart City – The city of tomorrow

We werken steeds nauwer samen met de steden en hun stakeholders om een dynamische communicatie- en dienstverleningsstrategie te bieden met echte toegevoegde waarde voor de burgers.

Sterker nog, steden worden geconfronteerd met steeds opvallendere evoluties wat betreft de toenemende verstedelijking en digitalisering van de samenleving. Samen met de technologieën evolueren de burgers-consumenten: ze verwachten online diensten met hun digitale toepassingen.

Clear Channel is er trots op voorkeurspartner te zijn voor de realisatie van de slimme stad van morgen en wil pionier zijn op dit gebied door ‘slimme’ oplossingen te bieden. Wayfinders, slimme verlichting, smart cells, burgerparticipatie, beacon, stedelijke Wifi of NFC zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Naast hun primaire functie van het informeren en verwelkomen van burgers, moeten ze dynamische en relevante dienstverleningsmiddelen worden.

Smart Bike – Velo Antwerpen

In 1998, zorgde Clear Channel voor een wereldprimeur door het eerste programma met publieke fietsen te lanceren, om de fietser snel en fileloos overal te brengen waar hij wil – ideaal in combinatie met trein, tram of bus. Sindsdien hebben we oplossingen op maat ontwikkeld voor belangrijke Europese steden.

In Antwerpen liggen de fietsstations in het gebied vanaf het centrum tot de buurten van Berchem, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Merksem en Wilrijk.

De locaties liggen op maximaal 400 meter van elkaar; daardoor is er altijd een station op wandelafstand. Je vindt ze zeker in de omgeving van mobiliteitsknooppunten (tram- en bushaltes, treinstations, parkings) en in de buurt van belangrijke attracties. De ideale oplossing voor korte en handige verplaatsingen in de stad.

Het fietssysteem biedt steden een nieuwe, duurzame en gezonde vorm van openbaar vervoer dat de gaten in het bus- en tramnetwerk opvult, en dat 24 uur per dag, zeven dagen per week. Bezoek Velo Antwerpen voor meer informatie