Connect mobiel platform Out-of-home gaat interactief

Out-of-home wordt nog mobieler

In december 2013 lanceerde Clear Channel Belgium, als eerste, drie permanente interactieve netwerken voorzien van Near Field Communication (NFC) en Quick Response (QR-code). Via deze netwerken kunnen adverteerders rechtstreeks communiceren met voorbijgangers die een smartphone bezitten. De Connect digitale en statische panelen staan op strategische locaties zoals winkelwandelstraten in de vijf grote steden.

Door de lancering van deze nieuwe netwerken wordt OOH interactief en steeds mobieler. Deze combinatie van OOH met online stelt adverteerders in staat om de relatie met de consument te verdiepen.

Tegemoet komen aan de behoeften van de adverteerder

Het Connect netwerk biedt adverteerders een unieke manier om hun outdoorcampagnes te integreren in hun onlineactiviteiten en zo de betrokkenheid van de consument te versterken. Het interactieve netwerk kan worden ingezet om verschillende doelen van de adverteerder te ondersteunen, gaande van het creëren van een merkbelevenis tot onlineverkoop of zelfs het uitbreiden van de campagne naar sociale media.

Inspelen op de wensen van de consument

Het gebruik van QR-codes neemt aanzienlijk toe en NFC-technologie wordt bovendien steeds bekender en steeds meer gewaardeerd door de consument. Dankzij deze technologie kunnen consumenten informatie uitwisselen via een simpele 'tik' of 'scan' en kunnen zij transacties uitvoeren vanaf hun smartphone. Consumenten hebben zo de mogelijkheid om rechtstreeks aankopen te doen, apps uit te proberen, muziek of video's te delen, de dichtstbijzijnde winkel te zoeken, informatie te raadplegen of een aankoopbon te downloaden.

Maar liefst 33% van de smartphonebezitters wil graag dat zijn volgende mobiele telefoon uitgerust is met NFC-technologie(1). Zij juichen deze manier van interactie toe en geven aan dat deze hun mening over een bepaald merk zeker positief kan beïnvloeden.

(1) Posterscope – UK 2013

Win een instapkaart en scheep in dankzij Beobank en Connect

Ontdek Connect - het eerste wereldwijde mobiele interactieve buitenreclame platform

Non-content image